In 2017 voi participa la un maraton

Spuneam la inceputul anului ca pentru 2017 am cateva rezolutii. Unele sunt in plin proces, altele au nevoie de bani, timp sau curaj. Important e ca de abia au trecut 16 zile si simt ca am facut progrese. Unele mici, altele mai indraznete, dar acest trend ascendent ma inspira si ma face sa cred ca pana la finalul anului voi taia una cate una de pe lista cu cele 8 rezolutii.

 

Pentru anul asta mi-am propus sa alerg la un maraton. Dar pentru a ajunge sa parcurg 42,195 de km, trebuie sa pornesc de undeva. Asa ca am cautat pe net trasee mici sau semi-maratoane si mi-am impus un program:

 

Iar pe 1 ianuarie am inceput antrenamentele. Dupa doar 3 zile am ajuns la 10 km alergati in putin peste o ora. E bine, dar nu stiu unde mi-a fost capul cand mi-am propus nu doar sa termin cursa, ci sa si trec de finish in primii 100 de alergatori. Daca ne uitam la rezultatele de anul trecut (vezi poza de jos), pentru a termina in primii 100, trebuie sa fac cei 10 km in cel mult 44 de minute, adica sa alerg 1 kilometru in 4,4 minute. In acest moment eu sunt foarte, dar foarte, departe de aceasta performanta, undeva la 1 kilometru in 7,9 minute. Deloc incurajator!

 

 

Pentru cei care alearga am doua intrebari:

  • Ce aplicatie folositi pentru monitorizare traseu, viteza, pasi etc.?
  • Ce incaltaminte folositi? In momentul de fata alerg intr-o pereche incomoda de tenisi.

0 Comments

Leave a Reply