Două branduri de băuturi spirtoase în top 500 Global Brands

Incepând cu 2004, Brand Finance evalueaza mii de branduri şi publică un Top 500 Best Global Brands. Criteriile sunt bazate pe legătura emoţională dintre clienţi şi brand, performanţa financiară sau prognozele veniturilor ţinând cont de veniturile istorice şi rata de creştere economică.

 

Apple staţioneaza pe primul loc, Samsung coboară 2 locuri până pe 3 iar Microsoft coboară 4 locuri până pe 5. Cele mai spectaculoase urcări le-am observat la companiile din China: China State Construction urcă 115 locuri până pe 44, Huawei urcă 104 locuri până pe 47 iar China Merchants Bank urcă 142 de locuri până pe 91. Printre aceşti coloşi gâsim şi două branduri de băuturi spirtoase: Maotai şi Johnnie Walker.

 

 

Moutai

 

Este un lichior produs în diferite sortimente de către Kweichow Moutai Company în provincia Guizhou. Băutura a fost creată de către chinezii nordici în urma unor tehnici avansate din acele timpuri pentru a crea un sortiment diferit de baijiu. Imediat după, Moutai a început să fie produs în mai multe distilerii locale. In urma razboiului civil din China, comuniştii au unit distileriile locale sub o singură companie de stat: Kweichow Moutai.

 

Moutai a caştigat o medalie de aur la concursul Panama-Pacific Exposition, două medalii de aur la Paris International Exposition 1985 şi 1986. In urma premiilor caştigate: 14 internaţionale şi 20 pe plan local, Moutai a devenit băutura naţionala a Chinei.

 

A încercat cineva Moutai?

0 Comments

Leave a Reply