Caut un whisky pe gustul meu! Queen Margot

Acum câteva zile am cumpărat o sticlă de Queen Margot, un blended scotch whisky, la un preţ foarte mic. Intrebarea este: e posibil să bei un whisky decent la un preţ mic? Să vedem! Brandul Queen Margot este cam secretos, nu sunt foarte multe informaţii pe internet, dar dacă citim pe etichetă aflăm că pare a fi un whisky respectat: a câstigat medaliile de argint la International Spirits Challenge 2014 şi IWSC 2014.

 

Nu am găsit un site oficial, nici pagina de Facebook, nici cont de Twitter sau Instagram. Doar câteva fotografii cu hashtag-ul #queenmargot. Am contribuit şi eu la acest hashtag cu fotografia de mai sus. Quenn Margot conţine un amestec de cereale iar raportul de amestec este ţinut secret. Ştim sigur doar că e maturat timp de 3 ani în butoaie de stejar, conţine colorant de caramel şi e distilat şi îmbuteliat în Scoţia.

 

Queen Margot – preţ


 

Sticla e de 0,7 l cu un volum de alcool de 40%. Pe etichetă nu scrie nimic de vechime, în schimb pe bon am citit că e un whisky vechi de 3 ani. Am plătit pe sticlă 27,12 lei în LIDL. Aceasta marcă de whisky este distribuită doar prin reţeaua de magazine LIDL, aşa că mergeţi cu încredere pentru că o veţi găsi pe rafturi.

Caut un whisky pe gustul meu! Queen Margot (4)

 Queen Margot – sticla şi eticheta


 

Sticla e una rotundă, cu inscripţia brandului şi cu o asigurare că whisky-ul e îmbuteliat în Scoţia. Pe eticheta principală e desenat un castel şi putem vedea premiile câştigate de care vă spuneam mai sus. Sticla are un aspect îngrijit dacă ţinem cont de preţul de pe raft.

 

Cred că dacă am amesteca acest brand printre alte mărci mult mai scumpe, comparând doar exteriorul, Queen Margot nu are nimic în minus faţă de alte tipuri de whisky. Şi atunci nu cumva noi cumpărăm notorietatea brandului, istoria brandului şi lăsăm la urma gustul?

Caut un whisky pe gustul meu! Queen Margot (8)

Quenn Margot – culoare, miros, gust


 

E cam greţos şi la gust şi la miros pentru gustul meu, de aceea susţin că e perfect pentru mixuri. Caramelul se simte din plin şi asta datorită esenţei de caramel folosite, iar după prima gură m-a ars direct în piept. Are o aromă de vanilie, iar după înghiţitura am rămas cu un gust amar. E alcoolic, dar nu dureaza mult. Cu două picături de apa adăugate nu se simte nimic diferit. Nu e un whisky sofisticat.

Caut un whisky pe gustul meu! Queen Margot (2)

 

Queen Margot – concluzii


 

E un whisky bun dacă ţinem cont de preţ. Nu stiu daca merită premiile cu care brandul se laudă, dar mi-ar plăcea să observaţi că am făcut review-ul cu sticla aproape goală. In weekend au trecut ai mei pe la mine şi a meritat să o deschid. Taica-miu fiind cel mai mulţumit l-a preferat sec, eu propun să fie mixat cu ceva gheaţă, cola, energizant. Iar dacă e ziua ta şi o faci acasă, cumpără cu încredere Queen Margot. Ajungi şi mai ieftin şi nici nu vei da greş.

 

Caut un whisky pe gustul meu! Queen Margot (9)

9 Comments

 1. Trosnel

  February 21, 2016 - 08:42
  Reply

  Eticheta are un “silver” de la IWSC – asta inseamna ceva.Vezi daca-l au pe cel de 8 ani,

 2. emil

  March 26, 2016 - 13:06
  Reply

  In lidl-ul din glasgow costa cca 13 lire … Cam dublu

 3. viorel26

  June 4, 2016 - 23:46
  Reply

  im primul rand este un blended wiskey si nu un single malt in comparative cu un ABERLOUR de exemplu nu se compara de asta are si pretul care il are

 4. Roman Cristian

  November 19, 2016 - 00:14
  Reply

  Am o alta parere,pierde la miros si arome fata de alte branduri dar castiga la gust,deschis,cald,spre dulce,nu amar ca la Lebel 5 de exemplu.Taria se mentine in timp,chiar mixat cu gheata.

 5. marinescu victor cristian

  February 17, 2017 - 13:12
  Reply

  am o sticla de whisky queen helen vechime 27 de ani…375 ml. la ce pret ar ajunge daca stie cineva. multumesc

  • Robert Şavlovschi

   February 18, 2017 - 17:40
   Reply

   Ciudat e ca nu gasesc absolut nicio informatie pe google despre acest whisky. Poti lasa un comment cu o poza de pe google?

Leave a Reply